I denne artikel vil vi besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vores kunder stiller os om bilsyn. Så læs med her, og bliv klogere på alt fra synsfrister og bødeforlæg til muligheder for at udsætte synsfristen.

Hvad sker der, hvis jeg ikke får synet mit køretøj til tiden?

Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer, og vil derfor modtage et bødeforlæg på 2000 kr. Det er altså vigtigt at huske at få dit køretøj synet til tiden for både din egen og andres sikkerhed på vejen.

Læs mere om dette under Bødeforlæg på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Kan jeg få udsat fristen for syn?

Det er ikke muligt at få udsat synsfristen, når fristen er overskredet. Herudover kan fristen kun udsættes i helt særlige tilfælde, som f.eks. hvis du kan dokumentere, at dit køretøj er blevet stjålet. Læs mere om dette under Spørgsmål og svar på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Jeg har solgt mit køretøj, men har stadig modtaget Færdselsstyrelsens indkaldelse?

Hvis du har solgt dit køretøj, men alligevel har modtaget en indkaldelse til syn fra Færdselsstyrelsen, er det fordi du stadig står registreret som bruger i Køretøjsregistret. Det er vigtigt at afmelde køretøjet i Køretøjsregistret, så du undgår at modtage flere indkaldelser og bødeforlæg.

Læs mere om afmelding af køretøjer på SKATs hjemmeside.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker at få mit køretøj synet?

Hvis du ikke ønsker at få synet dit køretøj, skal du i stedet afmelde det i Køretøjsregistret. Det gør du ved at aflevere dine nummerplader hos os eller hos et af SKATs motorcentre. Det er vigtigt at huske på, at du stadig vil modtage en bøde, hvis du ikke afmelder køretøjet i tide.

Du kan læse mere om dette på SKATs hjemmeside.

Kan jeg få udsat synsfristen?

Giv os et kald

Send en e-mail

Læg en besked