Når det kommer til bilsyn i Danmark, er der mange regler og krav, som du skal være opmærksom på. I denne artikel vil vi give dig en grundig oversigt over, hvordan bilsyn i Danmark fungerer, og hvad du kan forvente, når du skal have synet din bil.

Automatisk indkaldelse til syn

Færdselsstyrelsen sørger for at indkalde din bil til det periodiske syn otte uger inden synsfristen. Første gang din bil bliver indkaldt til syn er fire år efter, at bilen første gang er indregistreret. Derefter er det hvert andet år, når der er tale om en almindelig person- eller varebil.

Du kan læse mere om, hvornår din bil skal til syn på fstyr.dk.

Indkaldelsen sendes digitalt

Færdselsstyrelsen sender indkaldelsen til det periodiske syn digitalt. Du modtager din indkaldelse i Digital Post, som du kan læse på borger.dk, Digital Post-appen, e-Boks eller mit.dk. Det er vigtigt, at du holder øje med din Digital Post, så du ikke går glip af indkaldelsen til syn.

Bestil tid til syn hos en synsvirksomhed

Når du har modtaget en indkaldelse til bilsyn, skal du selv kontakte en professionel synsvirksomhed, som kan foretage synet. På din synsindkaldelse kan du se, hvilke synsvirksomheder og omsynsvirksomheder, der ligger i nærheden af, hvor du bor. På Færdselsstyrelsens hjemmeside finder du også et kort over alle godkendte synsvirksomheder.

Vi hos Masterbilsyn er en professionel synsvirksomhed, der tilbyder nemt og hurtigt bilsyn. Vores kompetente medarbejdere har mange års erfaring og løbende kommer på efteruddannelse for at sikre, at vi altid er opdaterede med de seneste regler og krav inden for bilsyn.

Hvad bliver tjekket ved et syn?

Ved bilsyn bliver der tjekket to overordnede formål: forhold der vedrører færdselssikkerhed og miljømæssige forhold.

Færdselssikkerhed er en af de vigtigste faktorer ved et bilsyn, og derfor kontrolleres bilens styretøj, dæk, lygter, blinklys, reflekser og bærende dele, såsom hjulophæng og støddæmpere. Derudover tjekkes også de miljømæssige forhold, såsom røg, kul

ilte og støj. Det er vigtigt at sikre, at din bil ikke udleder for meget forurening, og dermed er skadelig for miljøet. Det er vores allesammens ansvar at tage vare på vores planet, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at få din bil synet til tiden.

Hos Masterbilsyn er vi en professionel bilsynshal med mange års erfaring. Vi går op i at give vores kunder nemt og hurtigt bilsyn, og derfor sørger vi for at have kompetente medarbejdere, der løbende kommer på efteruddannelse. På den måde kan du være sikker på, at din bil er i gode hænder, når du vælger Masterbilsyn som din synshal.

Når du vælger Masterbilsyn som din synshal, kan du regne med at få et grundigt og professionelt syn af din bil. Vi tager os tid til at gennemgå alle de vigtige punkter, og sørger for at give dig en god og grundig service. Vores medarbejdere er altid klar til at svare på dine spørgsmål, og vil sørge for at give dig en god oplevelse, når du besøger vores bilsynshal.

Vi tilbyder også forskellige ekstra services, såsom syn af campingvogne og trailer, samt syn af veteranbiler og specialkøretøjer. Hos Masterbilsyn kan du få synet alle typer køretøjer, og vi sørger altid for at give dig den bedst mulige service.

Husk, at det er dit ansvar som bilejer at sørge for at få din bil synet til tiden. Hvis du ikke får synet din bil rettidigt, vil du modtage en bødeforlæg på 2.000 kr. (2022) for manglende syn og godkendelse. Hvis du stadig ikke får synet, godkendt eller afmeldt din bil, vil du modtage endnu et bødeforlæg på 2.000 kr. (2022) for manglende afmeldelse. Bødeforlæg, der ikke betales rettidigt, bliver sendt videre til politiet.

Vi hos Masterbilsyn opfordrer alle bilejere til at tage ansvar for deres køretøjer, og sørge for at få dem synet til tiden. På den måde kan vi sikre, at færdslen på vejene er så sikker og miljøvenlig som muligt.

Vi håber, at denne artikel har været informativ og hjælpsom. Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker at bestille en tid til syn af din bil, er du velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail. Vi ser frem til at hjælpe dig med at få din bil synet til tiden.

Giv os et kald

Send en e-mail

Læg en besked