Det nye EU-syndirektiv som trådte i kraft 20. maj 2018 har øget antallet af kontrolpunkter på bilen.

Vi får dagligt mange opkald til vores kundeservice og besøg af kunder ude i synshallerne, som gerne lige vil vide om bilen kan bestå bilsynet, hvis der er bestemte fejl og mangler på køretøjet. Derfor har vi udarbejdet en lille mini guide til, hvilke ting som udløser betinget godkendt og hvilke ting som udløser omsyn/genfremstilling. Det kan derfor være en god ide, at få nogle af tingene lavet før du kører til bilsyn.

Hvordan går du gennem synet uden at skulle til omsyn?

Som bilejer er det almindeligt at være usikker på, om ens bil kan gå igennem synet uden problemer, og det er derfor ikke ualmindeligt, at vi som synshal får mange spørgsmål vedrørende dette.

Det nye EU-syndirektiv, som trådte i kraft den 20. maj 2018, har øget antallet af kontrolpunkter på bilen. Det betyder, at der er flere områder på bilen, der nu skal tjekkes grundigt igennem, før den kan godkendes til at køre på vejene.

For at undgå at skulle til omsyn, når du først har været igennem synet, er det vigtigt at have styr på, hvilke områder på bilen der bliver tjekket ved syn. Vi har derfor udarbejdet en guide, der viser, hvilke ting på bilen der udløser en betinget godkendelse, og hvilke der udløser et omsyn eller en genfremstilling.

Hvornår bliver en bil betinget godkendt?

Her er en liste over de mest almindelige årsager til, at en bil bliver betinget godkendt. Listen er ikke udtømmende, men disse områder er dem, vi oftest får spørgsmål omkring i vores kundeservice:

  • Løse genstande i forruden, som er placeret uden for viskerfeltet
  • Manglende sprinklervæsker, hvis vaskeren virker
  • Mindre defekte viskerblade
  • Løse spejle

Hvornår skal en bil til omsyn?

En bil skal til omsyn, hvis sikkerheden i bilen ikke er i orden. Her er en liste over de mest almindelige årsager til, at en bil skal til omsyn. Listen er ikke udtømmende, men disse områder er dem, vi oftest får spørgsmål omkring i vores kundeservice:

  • En baglygte, der ikke virker
  • En blinklygte, der ikke virker
  • En stoplygte, der ikke virker
  • En tågeforlygte, der ikke virker

Giv os et kald

Send en e-mail

Læg en besked